EINDHOVEN - Ronald Koeman was dinsdagavond bijzonder tevreden met de kwalificatie van PSV voor de tweede ronde van de Champions League. "Ik ben zeer trots", zei de trainer van de Eindhovenaren na de overwinning op Galatasaray van 2-0.

Over de eerste helft was Koeman niet helemaal tevreden. "Het ging in eerste instantie vrij moeizaam", zei hij op tv bij de NOS. "Na de rode kaart voor Galatasaray hebben we de wedstrijd professioneel uitgespeeld. We scoorden op de perfecte momenten."

De laatste twee duels, tegen Bordeaux en Liverpool, doen voor PSV nauwelijks meer terzake. "Het is fantastisch dat we ons na vier wedstrijden al hebben geplaatst", aldus Koeman. "Je moet het toch maar even doen."

Heel gevaarlijk

"Na vier speelronden zijn we gewoon al zeker van de volgende ronde", constateerde middenvelder Timmy Simons na de thuiszege. "Wie had dat na de loting gedacht?"

De Belg ziet dat PSV alleen maar beter wordt. "We worden met de week sterker. We geven bijna geen kans weg. Voorin zijn we heel gevaarlijk. We zijn heel moeilijk te verslaan. Het is lastig om tegen ons te spelen", aldus de maker van de openingstreffer. "Ik scoorde nog wel met mijn hoofd. Dat is al helemaal niet te geloven."