AMSTERDAM - Dertien internationals van Bosnië hebben dinsdag in een open brief gedreigd de nationale ploeg de rug toe te keren. De groep spelers, allen actief in het buitenland, eisen in de brief dat de drie voorzitters van de voetbalbond en de technische directeur hun ontslag indienen. Blijven ze zitten dan weigeren de internationals nog langer uit te komen voor Bosnië.

In de open brief, gepubliceerd in de Bosnische krant Dnevni Avaz, ergeren de spelers zich aan de kritiek van het voetbalbestuur. In hun ogen schuiven de voorzitters de tegenvallende resultaten alleen op de bondscoach en de spelers af. De internationals eisen dat ook de bondsleiding verantwoordelijkheid neemt.

De eindronde van het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland lijkt ver weg voor Bosnië. Het team van Blaz Sliskovic staat in Groep C na vier speelronden op een vierde plaats met vier punten. In de laatste drie duels pakte Bosnië alleen tegen Moldavië een punt. De thuisduels tegen Hongarije (1-3) en Griekenland (0-4) werden verloren.