AMSTERDAM - De clubleiding van Sparta heeft maandag het overleg met trainer Wiljan Vloet afgeblazen. De leiding van de Rotterdamse club zag na de 1-0 winst op Willem II geen reden om rond de tafel te gaan zitten. Sparta-directeur Peter Bonthuis verklaarde in het Rotterdams Dagblad dat alleen "bij een nieuwe nederlaag zou worden gesproken" over de positie van Vloet.

Sparta is hekkensluiter in de eredivisie. De Rotterdamse club heeft na de eerste zege van het seizoen nu vier punten en staat daarmee qua punten op gelijke hoogte met ADO Den Haag.

De clubleiding zal per wedstrijd de positie van Vloet evalueren. Zondag speelt Sparta tegen Heerenveen in het Abe Lenstra-stadion.

Polak

De onrust binnen de selectie lijkt na de overwinning ook verdwenen. Sjaak Polak is weer in genade aangenomen na zijn verbanning uit de selectie door Vloet. Polak uitte zware kritiek op aanvaller Anthony Oboday. De verdediger beschuldigde de Ghanees van laconiek spel. "Obodai loopt lekker de vrije pipo te spelen. Ja, zo kan ik het ook" V