PARIJS - Voorzitter Etienne de Villiers van tennisbond ATP gaat haast maken met het aanpassen van de internationale kalender. Hij verklaarde dat maandag naar aanleiding van de reeks afmeldingen voor het toernooi in Parijs, dat deel uitmaakt van de lucratieve Masters-serie.

In Parijs ontbreken om uiteenlopende redenen 's werelds beste tennisser Roger Federer, de Spanjaard Rafael Nadal, de Argentijn David Nalbandian en de Kroaat Ivan Ljubicic. Daarmee was meteen de top vier van de wereld uit de Franse hoofdstad verdwenen. De spelers klaagden over oververmoeidheid en blessures. Dit zou een gevolg zijn van een te zware belasting.

Structuren

"Het is al de derde keer dat Parijs door afmeldingen wordt getroffen. Dit versterkt mijn gevoel dat het heel belangrijk is snel wijzigingen in de tenniskalender door te voeren en de structuren aan te brengen die nodig zijn om topspelers gezond en gemotiveerd aan de start te krijgen van de belangrijkste evenementen", zei De Villiers.

De ATP-preses wilde geen voorbeelden geven van eventuele maatregelen. Over het tijdpad hield hij zich ook op de vlakte. De Villiers wil tevens meer mogelijkheden om de spelers te straffen die zich ongeoorloofd afmelden voor een evenement.