PARIJS - Roger Federer heeft zich afgemeld voor het masters tennistoernooi in Parijs, dat maandag begint. De Zwitserse wereldranglijstaanvoerder liet de organisatie per telefoon weten dat hij vermoeid is en zich wil sparen voor het slotakkoord van het jaar, de Masters Cup in Shanghai.

Bekijk video

Federer won afgelopen zondag nog in zijn geboorteplaats Basel. Dat was al zijn elfde toernooizege van dit jaar. De finale tegen Fernando Gonzalez (6-3 6-2 7-6) was al zijn 92e partij van het jaar.

Door de afzegging van de topfavoriet devalueerde het toernooi in Parijs nog meer. Eerder haakten al de nummers twee tot en met vier van de wereld af: de Spanjaard Rafael Nadal, de Argentijn David Nalbandian en de Kroaat Ivan Ljubicic.

Masters Cup

De Masters Cup in Shanghai is het traditionele sluitstuk van het tennisseizoen, waarin de beste acht spelers van het jaar elkaar treffen. Federer, Nadal, Ljubicic, de Amerikaan Andy Roddick en de Rus Nikolai Davidenko hebben zich al verzekerd van deelname. Het toernooi in Parijs levert de overige drie spelers op. De Masters Cup begint op 12 november.