AMSTERDAM - Clarence Seedorf heeft ondanks de 4-3 nederlaag in de derby tegen Internazionale de hoop op de landstitel met AC Milan nog niet opgegeven. "We geloven er nog steeds in", zegt de Nederlandse middenvelder zelfverzekerd. Seedorf maakte zaterdag de eerste treffer voor Milan, maar kon daarmee de nederlaag niet afwenden.

Milan moest afgelopen week nóg een teleurstelling slikken, toen de ploeg in tegenstelling tot Lazio, Fiorentina en Juventus geen strafvermindering kreeg van het Italiaans olympisch comité. De Rossoneri begonnen het seizoen met acht strafpunten, wat volgens Seedorf het spel van zijn ploeg heeft beïnvloed. "Maar we kunnen veel beter. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het goed komt."

Milan kan zich woensdag in de thuiswedstrijd tegen Anderlecht plaatsen voor de tweede ronde van de Champions League. Volgens Seedorf zou daarmee een belangrijke horde worden genomen. "Als we ons plaatsen brengt dat wat meer rust in de spelersgroep. Dat zal ons in de competitie zeker ten goede komen."

In de Serie A staat Milan er veel minder rooskleurig voor dan in de Champions League. Na twee thuisnederlagen op rij staat de ploeg slechts op de veertiende plaats. Internazionale en Palermo hebben al een voorsprong van veertien punten.