MECHELEN - KV Mechelen heeft maandag alle spelers en ander personeel ontslagen. De Belgische eersteklasser heeft niet genoeg geld om de werknemers te betalen. Mechelen, waar de Nederlanders Eric Viscaal, Martijn van Galen, Dave de Jong en Mathieu Boots spelen, is maandag onder curatele gesteld.

De Brusselse advocaat Joan Dubaere gaat de komende dagen met de schuldeisers praten om te zien of de club, die in de jaren '80 de Europa Cup 2 won ten koste van Ajax, nog is te redden. De club dreigt de licentie te verliezen. Mechelen moet voor 28 februari 2003 2,5 miljoen euro zien te vergaren.

"Ik ben nog nooit ontslagen"

Mechelen ziet vooralsnog af van weekcontracten voor de spelers. Daarmee werkte Eendracht Aalst eerder in een soortgelijk geval. Ook weigert de club de spelers een minimumcontract aan te bieden. "Het is nu ieder voor zich, ik moet in de eerste plaats aan mezelf denken", reageerde Viscaal. "Het is een raar moment. Ik ben nog nooit ontslagen."

De club zou binnekort 100 jaar bestaan

Dubaere heeft de competitieleider gevraagd de wedstrijd tegen Antwerp op 14 december uit te stellen. De curator zegt rekening te houden met het faillissement van de club. KV Mechelen zou in 2004 het 100-jarig bestaan vieren. De supporters hebben aangekondigd zaterdag een mars door de stad te houden uit protest tegen de ontwikkelingen bij KV.