ENSCHEDE - FC Twente had zondagmiddag geen moeite met NEC. In het Arke Stadion won de ploeg van trainer Fred Rutten met 4-0.

De Twentenaren speelden na ruim een kwartier al een gewonnen wedstrijd. Rob Wielaert en Otman Bakkal (2) zorgden snel voor een 3-0 voorsprong. Sharbel Touma zorgde in de slotfase voor de eindstand van 4-0.

NAC-Groningen

NAC en FC Groningen speelden zondag in Breda een weinig boeiende wedstrijd. Geen van beide ploegen wist te scoren, de thuisclub was kort voor de rust het dichtst bij een treffer toen Diba de bal tegen de lat kopte.

FC Groningen zakte door het gelijkspel van de vierde naar de vijfde plaats. De ploeg werd op de ranglijst gepasseerd door FC Twente. NAC slaagde er na de laat verkregen zege van donderdag op FC Utrecht (2-1) niet in de tweede thuiswedstrijd op rij te winnen.

Sparta

Sparta heeft zondag tegen Willem II de eerste competitiezege behaald. Op het Kasteel wonnen de Rotterdammers met 1-0. Invaller Cvetkov besliste het degradatieduel na rust.

Sparta moest tegen Willem II winnen, omdat ADO Den Haag zaterdag tegen Heracles Almelo (2-0) ook de eerste winst pakte. Sparta en ADO Den Haag staan nu beide onderaan met vier punten. De achterstand van de hekkensluiters op Willem II en RKC Waalwijk is drie punten.