ALKMAAR - Zelfs de vrij kritisch ingestelde Louis van Gaal kon na afloop van de wedstrijd AZ - FC Utrecht (5-1) geen zwakke punten opnoemen van zijn ploeg. "Dit was veruit onze beste wedstrijd van het seizoen", zei de trainer van AZ. "Voor het eerst hebben we een duel negentig minuten lang gedomineerd. Ik ben trots op deze grote prestatie."

Utrecht-trainer Foeke Booy maakte een aangeslagen indruk. "We kwamen naar Alkmaar toe met een in mijn eigen ogen prima plan", zei hij. "Om dat plan goed uit te voeren moesten we aan de bal sterk zijn. Dat waren we niet vandaag. In de tweede helft stond het schaamrood op mijn kaken. Dit was vernederend, Utrecht-onwaardig.

Koeman

Trainer Erwin Koeman van Feyenoord reageerde zondag in Kerkrade ingetogen op de tweede zege binnen vier dagen. Na FC Twente (2-1) moest ook Roda JC eraan geloven (1-2).

"Ik ben heel blij voor de club en voor de spelers. Voor mezelf ben ik een beetje blij. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar", sprak de vermoeid ogende oud-international, die vorige week zondag met Feyenoord nog kansloos met 0-4 van Ajax verloor.

"We zijn niet dood. Voor alles en iedereen binnen Feyenoord moeten deze twee overwinningen een enorme opluchting en stimulans betekenen om door te gaan. We zullen het dit seizoen nog moeilijk genoeg krijgen. In ons voetbal bespeur ik nu echter een stijgende lijn, omdat jongens als Timmer, Tiendalli en Huysegems steeds meer lef en flair krijgen. Dat heb je absoluut nodig om te kunnen presteren."