MILAAN - AC Milan lijkt zaterdag definitief afgehaakt in de strijd om de Italiaanse landstitel. Internazionale was in de spectaculaire stadsderby met 4-3 te sterk en zette AC Milan in de competitie op een achterstand van veertien punten. Clarence Seedorf maakte één doelpunt voor de verliezende ploeg.

AC Milan heeft de achterstand onder meer te wijten aan het fraudeschandaal. Daardoor begon de club aan het seizoen met acht strafpunten. Hoewel Milan de competitie redelijk van start ging, liep het verschil met de overgebleven favoriet Inter nauwelijks terug. Inter verloor nog geen enkele wedstrijd.

Ook zaterdag startte het elftal van trainer Roberto Mancini voortvarend. Hernan Crespo en Dejan Stankovic hadden het verschil halverwege de eerste helft al bepaald.

Twee minuten na rust maakte oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic de pijn voor de rivaal nog groter door de 0-3 te maken. Clarence Seedorf gaf het thuispubliek in de 51e minuut weer wat hoop: 1-3.

Marco Materazzi vergrootte de marge weer tot drie, maar toen de verdediger kort daarna een rode kaart kreeg, zette Milan nog één keer aan. Verder dan treffers van Alberto Gilardino en Kaka kwam Milan niet.

Roma

AS Roma won de lastige uitwedstrijd bij Udinese met 1-0. Matteo Ferrari scoorde halverwege de tweede helft. Roma heeft na negen speelronden vier punten minder dan Inter.