BARCELONA - FC Barcelona gaat weer alleen aan de leiding in de Spaanse voetbalcompetitie. Het elftal van de Nederlandse trainer Frank Rijkaard won zelf met 3-0 van Recreativo Huelva. Medekoploper Valencia liet zich verrassen door Racing Santander: 1-0. Real Madrid eiste de tweede plaats door een zege in de uitwedstrijd tegen Gimnastic (1-3).

Met de overwinning herstelde Barça zich van de gevoelige nederlaag van vorige week zondag tegen Real Madrid van 2-0. In het thuisduel tegen Huelva kwamen de Catalanen geen moment in de problemen, al hadden ze wel een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Ronaldinho benutte de buitenkans: 1-0.

Na de pauze besliste Barcelona de wedstrijd binnen vier minuten. Een klein kwartier na de pauze maakte Ronaldinho zijn tweede treffer. Kort daarop was het Xavi die de 3-0 liet noteren.

Valencia

Valencia ging niet voor het eerst dit seizoen ten onder in een uitwedstrijd. Racing Santander, de nummer vijftien, forceerde de beslissing na een kwartier in de tweede helft. Pedro Alvarez Munitis scoorde. Valencia beëindigde het duel met tien spelers na een rode kaart voor Mario Requeiro in de slotminuut.

Barcelona kwam door de zege op negentien punten uit acht wedstrijden. Valencia bleef staan op zestien.

Real Madrid

Real Madrid passeerde Valencia op de ranglijst. De Madrilenen wonnen de uitwedstrijd bij Gimnastic met 1-3, waarbij een achterstand moest worden goedgemaakt. Buades zette Gimnastic, voorlaatste in de competitie, na een half uur op voorsprong uit een strafschop.

Net voor de rust maakte verdediger Robert Carlos gelijk. Kort na de hervatting sloeg Real Madrid opnieuw toe door Helguera. In de slotfase maakte Robinho de 3-1. Ruud van Nistelrooy stond in de basis. Real Madrid heeft twee punten achterstand op de rivaal uit Barcelona.