BOLTON - De koplopers Manchester United en Chelsea zijn zaterdag in de Engelse voetbalcompetitie verder uitgelopen op hun concurrenten. Manchester won de lastige uitwedstrijd tegen nummer drie Bolton Wanderers zeer overtuigend: 0-4. Chelsea boekte een zakelijke zege bij Sheffield United: 0-2. Arsenal kwam thuis niet verder dan 1-1 tegen Everton.

Manchester en Chelsea hebben nu 25 punten. Het doelsaldo van de 'Mancunians' is beter. Bolton blijft derde met twintig punten. Arsenal, dat één wedstrijd minder speelde, staat op zeventien punten.

Sheffield kon zaterdag in de eerste helft redelijk meekomen met landskampioen Chelsea. De thuislcub kreeg de beste kans om de score te openen, maar Danny Webber miste na zeventien minuten een strafschop. Kort voor de pauze bracht Frank Lampard Chelsea wel aan de leiding. Direct na rust maakte Michael Ballack met een kopbal 0-2. Arjen Robben speelde tot de 83e minuut mee bij Chelsea.

Oud-Feyenoorder Salomon Kalou kwam direct aan het begin van de tweede helft binnen de lijnen voor Didier Drogba. Khalid Boulahrouz bleef de hele wedstrijd op de reservebank.

Manchester

Manchester had het duel tegen Bolton eerder beslist. Door twee treffers van Wayne Rooney leidde het elftal van trainer Alex Ferguson na zestien minuten al met 2-0.

Cristiano Ronaldo en opnieuw Rooney voerden de score na de pauze verder op. Edwin van der Sar stond onder de lat bij Manchester United.

Arsenal

Arsenal was tegen Everton lange tijd dichtbij een nederlaag. Robin van Persie bezorgde zijn club twintig minuten voor tijd met een mooie vrije trap alsnog een punt: 1-1.

Liverpool

Ook Dirk Kuyt was succesvol. Hij versloeg met Liverpool Aston Villa: 3-1. Kuyt opende na een half uur de score. Nog voor rust beslisten Peter Crouch en Luis Garcia het duel. Liverpool kruipt door de overwinning weer iets naar de middenmoot toe.

Landzaat

International Denny Landzaat miste bij een stand van 0-0 een strafschop voor zijn club Wigan Athletic in het uitduel bij Fulham. Gelukkig voor Landzaat wist zijn ploeggenoot Henri Camara zeven minuten voor tijd wel te scoren: 0-1.

Jol

De Nederlandse trainer Martin Jol kwam met Tottenham Hotspur niet verder dan 0-0 bij Watford. Jol liet Edgar Davids op de bank.