NEW YORK - De Duitser Jürgen Klinsmann keert mogelijk als bondscoach van de Verenigde Staten terug in het internationale topvoetbal. De voormalige teamchef van de Duitse nationale ploeg heeft voor de eerste keer toegegeven dat hij belangstelling heeft voor die functie.

"Ja, ik ben absoluut geïnteresseerd", zei Klinsmann in de zaterdageditie van de New York Times. "Ik heb al diverse gesprekken gevoerd met de voorzitter van de Amerikaanse voetbalbond. Die zijn heel positief verlopen. Ik probeer nu enig huiswerk te doen om uit te vinden hoe het allemaal loopt in het Amerikaanse voetbal."

Klinsmann nam afgelopen zomer na het succesvolle WK in eigen land (derde) ontslag als bondscoach van Duitsland. De oud-international wilde meer tijd besteden aan zijn gezin. "Dat was de enige reden", liet Klinsmann weten.

Kinderen

"Ik wilde mijn kinderen weer eens elke dag naar school kunnen brengen. Maar ik heb nooit gezegd dat ik niet zou willen terugkeren in het voetbal. Ik wilde echter zeker in het eerste half jaar na het WK geen nieuwe baan aannemen."

De familie Klinsmann woont al vele jaren in Californië. Mede daardoor is hij één van de belangrijkste kandidaten om Bruce Arena op te volgen. Deze Amerikaanse voetbaltrainer legde na het WK in Duitsland eveneens zijn functie neer. Hij was acht jaar werkzaam als bondscoach van de Amerikaanse ploeg.

Hiddink

Volgens de New York Times heeft het bestuur van de Amerikaanse voetbalbond (USSF) in de afgelopen maanden contact gezocht met enkele topnamen uit het internationale voetbal om over de opvolging van Arena te discussiëren. Naast de Zweed Sven-Goran Eriksson, de Braziliaan Luis Felipe Scolari en de Fransman Gerard Houllier zou ook Guus Hiddink door de USSF zijn benaderd.