EINDHOVEN - Het tijdstip van de kwalificatiewedstrijden voor de wereldkampioenschappen zwemmen van 1 tot en met 3 december in Eindhoven blijft ongewijzigd. Technisch directeur Jacco Verhaeren van de zwembond KNZB heeft dit vrijdag gezegd.

Verhaeren liet eerder weten de tijden zo snel mogelijk te willen aanpassen als de olympische finales bij de Spelen in Peking naar de ochtend zouden worden verschoven. Hoewel het IOC hiertoe donderdag besloot, komen de races in de december hiervoor nog te vroeg.

Limieten

"Ik vind het belangrijk dat de zwemmers zo snel mogelijk aan de nieuwe situatie wennen, maar voor deze wedstrijden ligt alles al vast. Ik zie niet echt de noodzaak om dit nu allemaal nog te veranderen. Het gaat hier om kwalificatie voor de WK. De limieten liggen al scherp genoeg. Ik wil het de zwemmers niet nog moeilijker maken."

Met het oog op de Spelen zou Verhaeren het toejuichen als bij de WK in Melbourne (maart 2007) het schema ook wordt omgegooid. Maar hij verwacht het niet. "Het is het overwegen waard, omdat de zwemmers zich dan goed kunnen voorbereiden. Maar ik zie het niet zo snel gebeuren. Ook daar is alles al geregeld."