AMSTERDAM - Engelse en Spaanse clubs hebben contact opgenomen met de zaakwaarnemer van Klaas-Jan Huntelaar. Donderdag kwamen er geruchten vanuit Italië dat zowel AC Milan als Internazionale geïnteresseerd zijn in de 23-jarige spits van Ajax. De zaakwaarnemer van Huntelaar liet daarop, in een reactie aan calciomercato.com, weten dat er alleen vanuit Spanje en Engeland interesse is voor de Ajacied.

Volgens Arnold Oosterveer is er enkel sprake van "oppervlakkig" contact en zal Huntelaar het seizoen bij Ajax afmaken. Of de drievoudig international ook de jaren daarna nog bij Ajax zal spelen kon de zaakwaarnemer niet bevestigen.

Huntelaar staat al langer in de belangstelling van internationale topclubs. Vorig jaar scoorde 'The Hunter' voor Ajax twintig keer in 22 optredens. Met een totaal van 33 doelpunten was Huntelaar de meest productieve spits van Europa. Ajax betaalde voor de spits negen miljoen euro aan Heerenveen. Volgens zijn contract mag Huntelaar voor niet minder dan twintig miljoen euro vertrekken.