LOS ANGELES - Michael Phelps heeft onverschillig gereageerd op de verschuiving van de olympische zwemfinales van de avond naar de ochtend. Het Amerikaanse zwemwonder is juist degene die met zijn prestaties bij de Spelen in Peking voor de televisiezender NBC op 'prime time' de kijkers moet trekken.

In tegenstelling tot zijn concurrenten Pieter van den Hoogenband en Ian Thorpe maakt de zesvoudig olympisch kampioen zich dan ook niet druk over het besluit van het Internationaal Olympisch Comité om de finales een ander tijdstip te geven.

"Die verplaatsing maakt mij niet veel uit", liet hij in een verklaring weten. "Ik ben vooral blij dat de beslissing nu al is genomen en dat we nog alle tijd hebben om ons aan de verandering aan te passen. We moeten er nu alles aan gaan doen om straks goed genoeg voorbereid te zijn om in China om de prijzen mee te doen."

Phelps gaat ervan uit dat de verschuiving van de finales geen invloed zal hebben op de prestaties. "Het gaat hier om sport op het hoogste niveau. Ik denk dat iedereen er straks klaar voor zal zijn en dat er snelle tijden zullen worden gezwommen."