AMSTERDAM - Ajax-coach Ronald Koeman zal vermoedelijk e e n tot twee weken niet kunnen beschikken over Rafael van der Vaart. Dit meldt Ajax in een persbericht.

Bij de middenvelder van de regerend landskampioen en bekerhouder is een lichte spierscheuring in het linkerbovenbeen geconstateerd.

Van der Vaart raakte zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen De Graafschap geblesseerd. Hij moest zich al na 22 minuten laten vervangen door Richard Witschge.

Didulica en Sikora

Ook keeper Joey Didulica en aanvaller Victor Sikora verlieten in Doetinchem geblesseerd het veld. Van de knie van Sikora wordt maandag een MRI gemaakt. De heupblessure van Didulica lijkt mee te vallen.

Dinsdag 10 december speelt Ajax in de UEFA Champions League tegen AS Roma. In die tweede wedstrijd van de tweede ronde kan Koeman naast Van der Vaart evenmin beschikken over captain Cristian Chivu en Tomas Galasek. Beiden zijn geschorst.

Bovendien ontbreken de geblesseerden John O’Brien (linkerachillespees), Bogdan Lobont (linkerschouder) en Johnny Heitinga (linkerknie).