MUGELLO - Ferrari moet het vanaf volgend jaar niet alleen zonder Michael Schumacher stellen. Het Italiaanse team verliest ook twee van haar technische topmensen. Technisch directeur Ross Brawn keert de Formule 1 compleet de rug toe, motorenexpert Paolo Martinelli gaat bij moederbedrijf Fiat aan de slag.

"We willen Ross en Paolo van harte bedanken voor hun indrukwekkende bijdrage bij het schrijven van een uitzonderlijk hoofdstuk in de geschiedenis van de Formule 1. Met hen vierden we 11 wereldtitels en wonnen we meer dan 90 races. Ross wil nu tijd vrij maken voor zijn gezin en Paolo gaat een belangrijke rol vervullen bij Fiat. We hopen dat ze beiden een mooie toekomst tegemoet gaan", aldus een persmededeling van de Scuderia Ferrari.

Het vertrek van de twee toptechneuten is alvast een nieuwe klap voor Ferrari. Het Italiaanse team moet nu niet enkel een nieuwe rijder (Kimi Raïkkönen) in het team integreren, maar ook de technische staf opnieuw vorm geven. Al worden Brawn en Martinelli wel vervangen door twee ervaren Scuderia-werknemers. Stefano Domenicali wordt de nieuwe sportieve leider van het team, Mario Almondo neemt de taak van technisch directeur op zich.

Naast het vertrek van Schumacher, Brawn en Martinelli moet Ferrari echter nog met een ander nadeel rekening houden. Woensdag werd Ferrari-teambaas Jean Todt immers benoemd tot nieuwe CEO van Ferrari. De Fransman zal nog wel tijdelijk de leiding van de autosportafdeling van de Italiaanse fabrikant op zich nemen, maar kan zich dus niet meer voor de volle 100% op het F1-team richten.