MILAAN - De koplopers in de Italiaanse voetbalcompetitie zijn de achtste speelronde woensdag ongeschonden doorgekomen. Palermo won thuis met 2-1 van Messina, terwijl Internazionale subtopper Livorno met 4-1 versloeg. Inter en Palermo hebben na acht wedstrijden allebei achttien punten.

Inter startte voortvarend in het San Siro-stadion. Binnen een kwartier stond het al 2-0. Marc Pfertzel werkte de bal in de tweede minuut achter zijn eigen doelman. Verdediger Marco Materazzi maakte kort daarop de tweede treffer. Na rust bracht Cristiano Lucarelli Livorno terug in de wedstrijd, maar oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic en ex-Feyenoorder Julio Ricardo Cruz beslisten de wedstrijd definitief: 4-1.

Met de overwinning herstelde Inter zich van het doelpuntloze gelijkspel bij Udinese van afgelopen weekeinde. Palermo verraste zondag juist door het uitduel bij AC Milan met 2-0 te winnen. Ook vorig seizoen deed Palermo in de beginfase van de competitie lange tijd mee om de bovenste plaatsen.

AC Milan

AC Milan raakte woensdag niet nog verderop bij de twee koplopers. Met Clarence Seedorf in de basis won het elftal van trainer Carlo Ancelotti het uitduel bij Chievo Verona met 1-0. De Tsjech Marek Jankulovski scoorde voor rust. Milan, dat de competitie wegens het fraudeschandaal begon met strafpunten, is inmiddels opgeklommen naar de onderste helft van de middenmoot. Milan heeft zeven punten. AS Roma verloor wel terrein op Inter en Palermo. De nummer drie kwam thuis niet verder dan 2-2 tegen Ascoli.

Madrid

Real Madrid heeft de knappe competitiezege op Barcelona (2-0) geen goed vervolg kunnen geven in het bekertoernooi. In de vierde ronde kwam 'De Koninklijke' niet voorbij derdedivisionist Ecija: 1-1.

Antonio Cassano bracht Real Madrid halverwege de tweede helft nog wel op voorsprong. Nolito maakte tien minuten voor tijd gelijk. Woensdag 8 november is de return in Estadio Bernabeu.

Valencia kende ook veel moeite met een derdedivisionist. De uitwedstrijd tegen Portuense eindigde nog wel in een overwinning van 2-1.