ENSCHEDE/UTRECHT/WAALWIJK - FC Twente kan dit seizoen voor eigen publiek maar niet overtuigen. De middenmoter uit Enschede kwam zondagmiddag niet langs FC Groningen: 0-0. FC Twente won dit seizoen slechts één van de acht thuisduels.

NEC heeft zondag de streekderby tegen Vitesse met -0 gewonnen. Hristov (31e minuut) en Wisgerhof (61e) maakten in het uitverkochte Goffert-stadion de doelpunten. De Nijmegenaren beslisten ook de afgelopen vier seizoenen de thuiswedstrijden tegen de aartsrivaal uit Arnhem in hun voordeel. Vitesse, nog wel actief in Europa en donderdag op bezoek bij Liverpool, haalde uit de laatste vier competitieduels slechts één punt.

PSV

PSV heeft nog maar een punt achterstand op eredivisiekoploper Ajax. De Eindhovense ploeg won zondagmiddag zelf bij FC Utrecht (1-3) en profiteerde zo van de misstap van de landskampioen zaterdag bij De Graafschap (1-1). Volgende week zondag is het Ajax - PSV.

Het oppermachtige PSV stond al na vijf minuten met 2-0 voor. Kezman opende de score in de eerste minuut, waarna Ooijer er 2-0 van maakte. Vlak voor de rust kwam Utrecht terug via Van den Bergh. In de 66e minuut maakte Kezman op fraaie wijze zijn tweede treffer van de wedstrijd en PSV's derde. Met zeventien goals is Kezman ook topscorer van de eredivisie.

RKC

RKC Waalwijk is er zondagmiddag met tien man in geslaagd Roda JC met 2-1 te verslaan. Na 28 minuten liep RKC-doelman Van Dijk tegen een rode kaart op wegens hands net buiten het strafschopgebied. Nadat Petrovic en Janssen de Waalwijkers op een voorsprong van 2-0 hadden gezet, bracht invaller Jongen na 72 minuten de spanning nog weer terug. De Limburgse gelijkmaker bleef echter uit. In de slotfase kreeg aan Roda-kant Gregor van Dijk zijn tweede gele kaart en kon ook hij vroegtijdig vertrekken.