ROTTERDAM - De vijf supportersorganisaties van Feyenoord hebben woensdag gezamenlijk de directie van de Rotterdamse club opnieuw om opheldering gevraagd over een aantal prangende zaken. De fans willen vooral weten hoe het staat met de motie van wantrouwen die tegen voorzitter Jorien van den Herik en de raad van commissarissen is ingediend.

De supporters zeiden vorige maand het vertrouwen in Van den Herik en diens medecommissarissen Willem Scholten en Sjaak Troost op. Het steekt de fans dat daarop vanuit de clubleiding nooit een officiële reactie is gekomen. De samenwerkende aanhangers willen ook inzage hebben in de jaarcijfers van Feyenoord over de afgelopen twee boekjaren.

Daarnaast dringen de fans bij de directie erop aan de naam van de buitenlandse geldschieter bekend te maken, die enkele jaren geleden een lening aan Feyenoord verstrekte tegen een vermeende rente van 12 procent. Van den Herik had aandelen in dat nog onbekende bedrijf, maar heeft naar eigen zeggen zijn belang in die firma verkocht.

Voor komende dinsdag staat een reguliere discussieavond tussen de directie van Feyenoord en het Feyenoord Supporters Platform op het programma. De directie van Feyenoord doet geen mededelingen over de inhoud van de gesprekken die met de fans worden gevoerd.