AMSTERDAM - Steaua Boekarest-voorzitter George Becali wil persoonlijk geld bijleggen als een club doelman Carlos Alberto Fernandes wil overnemen. De Portugese keeper is in de Roemeense hoofdstad naar het tweede plan verwezen vanwege zijn slechte optredens in de verloren Champions League-wedstrijden tegen Olympique Lyon en Real Madrid.

Becali is zelfs bereid diep in de buidel te tasten om de keeper te lozen. "Als iemand hem wil hebben, leg ik er graag honderdduizend euro uit eigen zak bij."

De in Congo geboren Fernandes verhuisde vorig seizoen van het Portugese Boavista naar Steaua. In zijn eerste jaar bij de Roemeense topclub had hij een belangrijk aandeel in de kwalificatie voor de Champions League van dit seizoen. Maar voor Becali heeft Fernandes afgedaan. "Ik ben inmiddels wat gekalmeerd, maar mijn besluit staat vast: Fernandes moet weg."

De voorzitter hoopt in de winterstop een nieuwe keeper vast te leggen. Steaua-trainer Cosmin Cernea zette Fernandes dit weekeinde in de competitiewedstrijd tegen Otelul Galati op de bank, maar dat mocht niet baten: Steaua verloor met 2-1.