DORTMUND - Bert van Marwijk heeft zijn criticasters de mond niet kunnen snoeren. De Limburgse oefenmeester staat onder druk bij voetbalclub Borussia Dortmund en zag zijn positie dinsdagavond verslechteren. In het Duitse bekertoernooi, de Liga Pokal, verloor zijn elftal met 1-0 van Hannover 96.

Dortmund hield het in het eigen, matig gevulde, stadion lang op 0-0. Pas in de 86e minuut besliste Vahid Hashemian het duel. Dortmund speelde toen al bijna een helft met tien man. In de 49e minuut werd doelman Roman Weidenfeller uit het veld gestuurd. Borussia had in de laatste minuut nog op gelijke hoogte kunnen komen, toen scheidsrechter Felix Brych floot voor een strafschop. Na overleg met zijn assistent draaide hij die beslissing echter terug.

Schalke 04

Schalke 04 werd ook uitgeschakeld. De club had een moeilijke avond tegen 1. FC Köln. De tweede Bundesligavereniging kwam op een 2-0 voorsprong, maar zag Schalke alsnog op gelijke hoogte komen. Uiteindelijk won Köln na een verlenging met 4-2 door goals van Thomas Broich en Adil Chihi. Schalke speelde toen al met tien man. Zlatan Bajramovic werd in de 69e minuut van het veld gestuurd.