ZURICH - Wereldvoetbalbond FIFA is tevreden over de arbitrage tijdens het wereldkampioenschap van afgelopen zomer in Duitsland.

"De scheidsrechters en hun assistenten hebben aan de hoge verwachtingen voldaan", aldus Angel Maria Villar Llona, voorzitter van de scheidsrechterscommissie van de FIFA. "Met name wat betref het beter beschermen van de spelers en daarmee ook het spel."

FIFA-president Joseph Blatter was ook tevreden: "Het getoonde was beter dan op het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea." Hij tekende daarbij wel aan dat het niveau van de arbitrage nog steeds voor verbetering vatbaar is.

Kenia

De FIFA heeft Kenia geschorst. Het land kan daardoor niet langer internationale wedstrijden spelen. De Afrikanen zouden zich niet aan afspraken hebben gehouden en problemen hebben bij de nationale bond.

De beste voetbalclubs van Kenia komen in eigen land uit in twee verschillende competities. Dat is in strijd met de regels van de FIFA.

"Kenia is voorlopig geschorst totdat ze zich er aan de afspraken houden", aldus een bron bij de FIFA. Het land moet zich houden aan 28 afspraken die in januari in Cairo zijn overeengekomen.