AMSTERDAM - Scott Speed moet vrezen voor zijn plek bij Scuderia Toro Rosso. De kans is groot dat Robert Doornbos het racestoeltje van de wisselvallig rijdende Amerikaan gaat overnemen. Teammanager Gerhard Berger van Toro Rosso is gecharmeerd van de Rotterdamse Red Bull-coureur en is inmiddels in gesprek met Marco Zecchi, teammanager van Doornbos.

Bij Red Bull Racing is volgend seizoen zeer waarschijnlijk geen plaats voor de Nederlander als vaste coureur. David Coulthard en Mark Webber zijn de eerste en tweede rijder bij het Engelse/Oostenrijkse team. Doornbos heeft kenbaar gemaakt liever te willen racen.

De serieuze belangstelling rond Doornbos komt niet onverwachts. In de afgelopen drie F1-races manifeesterde Doornbos zich nadrukkelijk. Afgelopen weekend finishte hij in Brazilië als twaalfde.

"Het is geen geheim dat Robert graag wil racen en dus zijn we ook in gesprek met Toro Rosso omdat daar nog een mogelijkheid is om te kunnen racen. De drie races die Robert heeft gereden dit seizoen heeft tot tevredenheid gestemd bij Red Bull. De gesprekken met Toro Rosso zijn een initiatief van ons waar zij voor open staan", verklaart de woordvoerder van Doornbos tegenover F1today.nl .

Doornbos maakte in 2005 bij Minardi zijn debuut in de Formule 1. In 2006 verhuisde hij naar Red Bull Racing. In de laatste drie races nam hij de positie van de ontslagen Christian Klien over.