BARCELONA - Frank Rijkaard houdt zichzelf verantwoordelijk voor de nederlagen die zijn ploeg Barcelona afgelopen week leed tegen Chelsea en Real Madrid. Dat zei de Nederlandse trainer dinsdag op Radio Catalunya.

"Ik heb het niet goed gedaan. Onze tactiek was niet in orde en ook mijn wissels hebben de ploeg niet geholpen", klonk Rijkaard schuldbewust.

De kampioen van Spanje en winnaar van de 'Cup met de grote oren' verloor woensdag in Londen het groepsduel in de Champions League met 1-0 van Chelsea, en werd zondag in Madrid door aartsrivaal Real op een 2-0-nederlaag getrakteerd. Vooral het roulatiesysteem van Rijkaard kwam na de verloren wedstrijden in de Spaanse pers onder vuur te liggen.

Waarschuwing

"De houding van de ploeg is goed, maar het is nu noodzakelijk om terug te gaan naar de basisprincipes. Misschien heb ik me teveel bezig gehouden met individuen en te weinig met het team. Mijn keuzes hebben de ploeg aangetast, waardoor deze niet goed functioneerde. Dat is een waarschuwing geweest", aldus Rijkaard.

De Catalanen spelen woensdag in de vierde ronde van het bekertoernooi tegen derdedivisionist Badalona. Zaterdag ontmoeten de blaugranas Recreativo Huelva voor de competitie. Barcelona deelt de koppositie in de Spaanse Primera Division met Valencia.