RIJSWIJK - ADO Den Haag reist woensdag zonder supporters en bestuursleden naar de Amsterdam Arena voor de competitiewedstrijd tegen koploper Ajax. Ook trainer Frans Adelaar ontbreekt bij de Hagenaars, die samen met Sparta troosteloos onderaan in de Eredivisie staan.

Bekijk video

Adelaar werd geschorst nadat hij in de wedstrijd van afgelopen zondag tegen FC Utrecht door scheidsrechter Eric Braamhaar naar de tribune was gezonden.

Bij de Amsterdammers speelt aanvoerder Jaap Stam niet mee. De verdediger heeft geen last meer van een beknelde zenuw in zijn linkerbeen. Hij trainde dinsdag ook fanatiek mee. Trainer Henk ten Cate wil echter geen risico met zijn aanvoerder nemen. Hij viel zondag in de gewonnen klassieker tegen Feyenoord uit.

De afgelopen twee jaar eindigden de wedstrijden in Amsterdam tussen Ajax en ADO Den Haag in een gelijkspel. Op 9 november treffen de ploegen elkaar weer in de Arena, dan in het kader van de KNVB-beker.

PSV-Sparta

PSV neemt het in eigen stadion op tegen Sparta. De ploeg van Ronald Koeman moet het doen zonder Carlos Salcido. De Mexicaanse verdediger heeft vorige week een dochter gekregen en is naar zijn vaderland gereisd om vrouw en kind te bezoeken. Sparta verloor zaterdag van Roda JC en heeft pas een punt in de competitie behaald.

Feyenoord-FC Twente

Feyenoord moet donderdag in de eigen Kuip tegen FC Twente de kater van het 0-4-verlies tegen Ajax wegspoelen. Erwin Koeman heeft zijn spelers twee dagen vrijaf gegeven om tot bezinning te komen.

De Rotterdammers treffen in FC Twente een ploeg in vorm. Pierre van Hooijdonk en Sebastián Pardo zijn geschorst.

Willem II-AZ

AZ gaat op bezoek bij Willem II. Na het verlies tegen PSV is het voor de Alkmaarders noodzakelijk om de aansluiting met de koplopers niet te verliezen. Keeper Joey Didulica liep tegen PSV een hersenschudding op en is enkele weken uit de roulatie. Zijn plek onder de lat wordt ingenomen door Khalid Sinouh.

In het Euroborg-stadion ontmoet FC Groningen woensdag middenmoter Excelsior. Excelsior klimt bij winst tijdelijk over 'grote broer' Feyenoord heen. RKC Waalwijk gaat op bezoek bij Heracles Almelo. Bij Heracles ontbreekt Emmanuel Boakye, die tegen Willem II twee keer geel kreeg.

In Nijmegen treffen NEC en Roda JC elkaar. NEC won na een moeilijke seizoenstart de laatste drie wedstrijden en is daarmee bezig aan een opmars. Donderdag ontvangt NAC Breda in eigen stadion FC Utrecht.