AMSTERDAM - Robert Mancini wil Adriano voorlopig niet zien in Milan. De trainer van Inter Milan heeft de Braziliaanse spits minimaal een week rust voorgeschoteld. Adriano verblijft voorlopig in Brazilië in de hoop dat hij daar de hevige vormcrisis te boven komt. De 24-jarige Adriano scoorde in maart voor het laatst voor Internazionale.

"Adriano blijft minimaal een week in Brazilië", verklaarde Mancini uit. Bij terugkomst begint de Braziliaan weer met speciaal trainingsprogramma om fysiek en psychisch weer helemaal te herstellen.

Volgens Mancini is het WK de grote oorzaak van zijn vormcrisis. "Het wereldkampioenschap heeft zijn tol geëist. We hebben hem na het WK vier weken vakantie gegeven, om alles te verwerken, maar daar heeft hij moeite mee gehad." Op het WK in Duitsland was de 36-voudig international goed voor twee doelpunten.

Flamengo

Dat Adriano zijn vakantie in Brazilië zou gebruiken om een huurcontact te tekenen met Flamengo, verwerpt zijn zaakwaarnemer Gilmar Rinaldi. Volgens hardnekkige geruchten zou de Braziliaan open staan voor een verblijf bij de Zuid-Amerikaanse club.