ROTTERDAM - Trainer Erwin Koeman van Feyenoord kan de komende twee wedstrijden niet over Pierre van Hooijdonk beschikken. De spits kreeg zondag tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen Ajax de rode kaart.

Van Hooijdonk accepteerde een schikkingsvoorstel van de KNVB. De voetbalbond stelde een schorsing voor van drie duels, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk. Feyenoord stuit donderdag op FC Twente en speelt zondag tegen Roda JC.

Koeman

Koeman was niet te spreken over het rood van Van Hooijdonk en Sebastián Pardo. "Voor zowel de spelers als voor mijzelf, hier moet een hartig woordje over gesproken worden. Pierre heeft me zijn excuses al aangeboden."

Adelaar

Frans Adelaar is voor twee wedstrijden geschorst. De trainer van ADO Den Haag ging maandag akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB. Adelaar werd zondag in het uitduel met FC Utrecht naar de tribune gestuurd omdat hij te fel tekeer ging tegen de arbitrage.

De aanklager hield bij zijn voorstel rekening met het verleden van Adelaar, die in 2004 in de uitwedstrijd bij FC Groningen ook al naar de tribune werd verwezen. Adelaars collega Ruud Brood (Heracles) kreeg een berisping omdat hij vrijdag in Tilburg in het duel met Willem II naar de tribunes werd gestuurd.