HEERENVEEN - SC Heerenveen gaat samenwerken met de Engelse voetbalclub Bolton Wanderers. Beide teams zullen in eerste instantie op medisch gebied kennis uitwisselen. Mogelijk wordt de samenwerking later nog uitgebreid, aldus maandag voorzitter Koos Formsma. De contacten zijn ontstaan nadat beide clubs afgelopen zomer in Engeland een oefenwedstrijd tegen elkaar hadden gespeeld.

Conditietrainer Bjorn Rekelhof is in Bolton te gast geweest en twee Engelsen zijn daarop in Heerenveen gaan kijken. "Je moet er niet te zwaar aan tillen. Zij kijken op medisch gebied wat wij voor testen doen en wij hoe Bolton dat doet.

Daarnaast is de ontwikkeling van allerlei software in de sport vrij nieuw, met databases en medische dossiers. Gezamenlijk optrekken kan dan kostenbesparend werken", aldus Formsma.

Technisch

Een samenwerking op technisch niveau is nog niet aan de orde. Wel denkt Formsma mogelijk op managementniveau van elkaar te kunnen leren. "Zij zijn creatiever dan een aantal andere clubs en staan in de competitie derde, daar kunnen wij nog van leren."