AMSTERDAM - Frank Rijkaard accepteert de nederlaag die hij zondag met FC Barcelona bij Real Madrid leed. "We hebben een wedstrijd verloren, niet de competitie", stelt hij op de website van de Catalaanse club. Barça ging zondag met 2-0 onderuit in het Bernabéu-stadion in de Spaanse hoofdstad. Rijkaard is teleurgesteld in het resultaat, maar maakt zich geen zorgen. "Helaas liepen de zaken ditmaal niet zoals we hadden gehoopt."

De Nederlandse trainer van de Spaanse landskampioen en winnaar van de Champions League voelt zich gesterkt door de plek die zijn ploeg op de ranglijst inneemt. Barcelona staat na het verlies tegen de aartsvijand uit Madrid nog steeds bovenaan in de Primera División.

"De openingstreffer van Raúl in de derde minuut kwam iets te vroeg. Maar we lieten daarna wel zien dat we met creatief voetbal terug in de wedstrijd konden komen. We creëerden ook genoeg kansen. Alleen hadden we er eentje in moeten schieten."

Capello

Rijkaards collega Fabio Capello vond eveneens dat de zege van Real nog weinig zegt over de titelkansen van de club uit de Spaanse hoofdstad. "Ik heb vanaf de eerste dag dat ik hier kwam gezegd dat we strijdvaardig moeten zijn", stelt hij op de website van de Madrilenen. "Barcelona, Valencia en Sevilla hebben net zo veel kans op de landstitel als wij. Belangrijk is dat je de kansen in de wedstrijden grijpt."

Wel vond Capello dat zijn ploeg zondag aardig wat kansen miste. "Twee gingen erin, maar we raakten ook twee keer de paal en schoten een aantal andere grote mogelijkheden naast. Deze drie punten zijn echter wel heel belangrijk omdat we Barcelona op de ranglijst naderen. Ze geven ons een enorme psychologische opsteker."