MADRID - Real Madrid heeft zich gerevancheerd voor het smadelijke 0-3 verlies van vorig jaar tegen Barcelona in het eigen stadion Bernabeu. De Madrilenen versloegen de aartsrivaal zondag met 2-0.

Raul maakte voor rust de eerste goal voor de 'Koninklijke', Ruud van Nistelrooij tikte vlak na rust de tweede treffer binnen en zag kort daarna een prachtige stift op de lat belanden.

Door de winst komt Real Madrid op twee punten van Barcelona en Valencia, die de leiding in de Spaanse Primera Division delen. Real Madrid had een droomstart in het eigen Santiago Bernabeu.

Na drie minuten leverde Sergio Ramos een panklare voorzet af op het hoofd van aanvoerder Raul, die tegendraads raak kopte. Barcelona kon daar weinig tegenover zetten. Ronaldinho was vrijwel onzichtbaar en Eidur Gudjohnsen kon het gemis van de geblesseerde Samuel Eto'o niet verbloemen. Alleen Lionel Messi zorgde voor enig gevaar voor de ploeg van Frank Rijkaard.

Van Nistelrooij

Ook Van Nistelrooij kon in de eerste helft niet imponeren. Maar vlak na rust stond de Nederlander op de juiste plaats om een voorzet van Robinho binnen te tikken. Met zijn vierde competitietreffer leek een last van zijn schouders gevallen, want kort daarna verschalkte hij met een prachtige stift doelman Valdés. De lat stond een tweede treffer echter in de weg.

De Nederlandse spits werd na 75 minuten onder luid applaus vervangen door José Antonio Reyes. De onmacht van Barcelona kwam vlak voor tijd tot uiting bij Ronaldinho, die zijn frustraties botvierde op de enkels van landgenoot Robinho. De Braziliaan mocht blij zijn dat hij slechts geel overhield aan deze charge.

Valencia

Valencia behield de aansluiting met Barcelona door een nipte 1-0-overwinning op Osasuna. David Villa was wederom doeltreffend voor zijn ploeg. De overwinning van Valencia werd overschaduwd door het uitvallen van aanvoerder David Albelda. De Spanjaard viel in de tweede helft uit met een blessure aan zijn rechterknie en is naar verwachting zes tot acht weken uit de roulatie.

Achter Barcelona en Valencia schoof Sevilla op naar de derde plaats. De tegenstander van AZ in de UEFA-beker won met 2-1 van Gimnastic, door twee treffers van Frederic Kanoute. De spits uit Mali is met zeven treffers gedeeld topscorer van de Primera Division.