READING - Robin van Persie heeft zondag gescoord voor Arsenal in de gewonnen uitwedstrijd tegen Reading (0-4). De international nam de derde treffer voor zijn rekening. De andere doelpunten kwamen van Thierry Henry (2) en Aleksander Hleb. Arsenal stijgt door de overwinning naar de vierde plaats in de Premier League.

Ook Martin Jol had reden voor een feestje. Zijn ploeg Tottenham Hotspur won de stadsderby tegen West Ham United met 1-0 door een doelpunt van ex-Ajacied Mido. Het voorbereidende werk kwam van Edgar Davids, die vlak voor tijd ook nog een gele kaart kreeg. De Spurs hebben door de overwinning de degradatiezone nu definitief verlaten.

Bolton Wanderers handhaafde zich op de derde plek in de Premier League, door met 1-0 te winnen bij Blackburn Rovers. Uitblinker aan de zijde van Bolton was doelman Jussi Jaaskelainen, die in de slotfase twee strafschoppen van Blackburn stopte. De winnende goal kwam van verdediger Ivan Campo. Het was alweer de vierde competitietreffer voor de Spanjaard.