MADRID - De Zwitserse tennisser Roger Federer heeft zondag in Madrid het toernooi in de reeks om de Masters Series gewonnen. Federer won in de finale van de Chileen Fernando Gonzalez, die alleen in de eerste set serieus tegenstand bood. Het werd 7-5 6-1 6-0.

Federer behaalde zijn tiende toernooizege van dit jaar. In de Masters Series was het de vierde overwinning voor Federer, die in deze lucratieve cyclus van de ATP in totaal nu twaalf victories achter zijn naam heeft. Hij heeft er nog vijf nodig om de enige tennisser te achterhalen die nog voor hem staat. De Amerikaan Andre Agassi won in zijn loopbaan zeventien toernooien uit de Masters Series.

Veelvraat Federer heeft dit seizoen 82 partijen in winst omgezet. Ook vorig jaar kwam hij boven de tachtig zeges. Hij is de eerste tennisser sinds 1982 (de Tsjechoslowaak Ivan Lendl), die erin slaagt twee jaar op rij minstens tachtig partijen te winnen.

In Zürich won de Russin Maria Sjarapova voor de vierde keer in 2006 een toernooi. De nummer drie van de wereld versloeg in de eindstrijd de Slowaakse Daniela Hantuchova met 6-1 4-6 6-3.

Sjarapova, die eerder dit jaar zegevierde bij de US Open, nam 196.900 dollar mee naar huis. De 19-jarige won dit jaar ook in San Diego en Indian Wells. Sjarapova is nog altijd kanshebber om het tennisjaar als nummer een van de wereld te beëindigen.