ROME - Palermo en Inter Milaan delen na zeven speeldagen de koppositie in de Italiaanse competitie. De Siciliaanse club kwam langszij bij Inter door een fraaie 2-0-winst op AC Milan. Inter kwam zondag niet verder dan 0-0 tegen Udinese.

AS Roma speelde 1-1 gelijk tegen Chievo Verona en blijft op de derde plaats staan, twee punten achter de koplopers. Atalanta Bergamo boog een 0-2-achterstand tegen Sampdoria in de slotfase van de wedstrijd om tot 3-2 en steeg daarmee naar de vijfde plaats, achter Udinese.

AC Milan leed zijn eerste nederlaag in de Serie A en dat gebeurde nota bene in het eigen San Siro. Bresciano en Amauri maakten de treffers voor Palermo, dat zijn vijfde seizoenszege boekte. Milan, dat de competitie met acht punten in de min begon, staat nu veertiende met vier punten.

AS Roma behaalde dankzij een goal van Francesco Totti tegen Chievo Verona nog een gelijkspel (1-1). Stadgenoot Lazio Roma verloor met 3-1 bij Catania en staat daardoor met -1 nog altijd in de negatieve cijfers. Fiorentina kwam door de 3-0-overwinning op Reggina weer dichterbij een positief saldo. Mutu, Santana en Blasi scoorden voor de ploeg uit Florence, die nu 12 van de 19 strafpunten heeft weggewerkt.