SAO PAULO - Felipe Massa toonde zich voor eigen publiek de snelste tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië. Teamgenoot Michael Schumacher kreeg af te rekenen met pech in de kwalificatie. De Duitser kwam niet verder dan de tiende plaats en lijkt alle hoop op een achtste wereldtitel nu definitief te mogen opbergen.

Net als twee weken geleden in Japan kreeg Michael Schumacher opnieuw af te rekenen met pech. Bij de start van het laatste deel van de kwalificatie kwam zijn rode bolide maar niet op snelheid. De Duitser moest dus noodgedwongen de pitbox opzoeken en zou die niet meer verlaten. Schumacher start zondag dus slechts als tiende.

Voor de fans van de Duitser is het nu hopen dat de motor van wagen niet vervangen moet worden. Anders verliest Schumacher nog eens tien plaatsen op de startgrid. Iets wat ook Robert Doornbos dit weekend te wachten staat. De Nederlandse Red Bull rijder werd vijftiende tijdens de kwalificatie, maar moet dus achteraan starten.

Helemaal vooraan staat Felipe Massa zondag als eerste op de startgrid. De Braziliaan hield voor eigen publiek Kimi Raïkkönen achter zich. Wereldkampioen Fernando Alonso kon het het dankzij de pech van Michael Schumacher rustig aan doen en nam genoegen met de vierde startplaats. De Spanjaard deelt de tweede startrij met Jarno Trulli. Rubens Barrichello en Giancarlo Fisichella starten op de derde rij.

De twee Spyker MF1 rijders haalden het tweede deel van de kwalificatie niet. Tiago Monteiro ging zelf in de fout en werd laatste. Christijan Albers werd achttiende.