LONDEN - Miljoenenaankoop Andrej Sjevtsjenko heeft na tien wedstrijden eindelijk weer een doelpunt gemaakt voor zijn nieuwe werkgever Chelsea. De Oekräiner opende in het duel met Portsmouth de score en had daarmee een belangrijk aandeel in de krappe zege (2-1).

Een andere aankoop van Chelsea-eigenaar Abramovitsj, Michael Ballack, tekende voor de tweede treffer van de Londenaren. Portsmouth-speler Benjani verkleinde in de 69e minuut de marge tot één doelpunt, maar verder liet Chelsea de opponent niet komen.

Sjevtsjenko scoorde in de strijd om de Community Shield (13 augustus) en de competitiewedstrijd tegen Middlesbrough, tien dagen later. Sindsdien kreeg de topspits de bal niet meer in het doel.

Geluk

Aanvankelijk leek de oud-speler van AC Milan weer niet het geluk aan zijn zijde te hebben. De Oekraïner, die voor 45 miljoen euro naar Londen verkaste, was uiterst actief, maar steeds stond Portsmouth-doelman James goed opgesteld.

"James maakte enkele prima reddingen", erkende Chelsea-coach Mourinho. "Ik vreesde dat Sjevtsjenko weer 'droog' zou blijven staan, maar gelukkig was Sheva's treffer eindelijk daar. Een opsteker voor hem én het team. Ik hoop dat hij hier zelfvertrouwen uit put."

Chelsea behield dankzij de overwinning de leiding in de Premier League. Zondag kan Manchester United op gelijke hoogte indien de club van Liverpool wint.