MADRID - Roger Federer heeft zaterdag overtuigend de finale van het tennistoernooi om de Masters Series in Madrid bereikt. De Zwitserse nummer één van de wereld ontdeed zich met 6-4 6-0 van de Argentijn David Nalbandian.

Federer kan zich zondag verzekeren van zijn tiende titel van dit seizoen. Hij speelt in de finale tegen de Chileen Fernando Gonzalez, die tot grote vreugde van het publiek in Madrid de Tsjech Tomas Berdych versloeg in 52 minuten met 6-3 6-1.

Berdych had zich niet bepaald populair gemaakt in Spanje door publiekslieveling Rafael Nadal vrijdag uit het toernooi te slaan.

De Tsjech had het in zijn partij tegen Nadal ook al zwaar te verduren. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Dit is een boze droom. Dit is absoluut geen tennispubliek.''

Sjarapova

Maria Sjarapova staat zondag in de finale van het tennistoernooi in Zürich. De Russische rekende zaterdag in de halve eindstrijd in twee sets af met de Sloveense Katarina Srebotnik: 7-6 6-2.

Sjarapova treft in haar zesde finale van dit jaar de winnares van de ontmoeting tussen haar landgenote Svetlana Koeznetsova en de Slowaakse Daniela Hantuchova.