AARHUS - Yuri van Gelder is in Aarhus vrijdag zijn wereldtitel aan de ringen kwijtgeraakt. De 23-jarige Waalwijker moest in de finale van de WK in de Deense stad de Chinees Yibing Chen en de Bulgaar Jordan Jovtsjev laten voorgaan. Van Gelder kreeg voor zijn oefening 16,300 punten. Chen haalde de titel met 16,525 punten.

De Brabander veroverde vorig jaar in Melbourne voor het eerst de wereldtitel ringen. Dit jaar brak hij met zijn trainer Remi Lens en sloeg hij de Europese titelstrijd over.

"Ik kwam hier voor een medaille. Het liefst goud. Het is brons geworden. Het was net niet goed genoeg", reageerde hij na zijn verlies.

Niet perfect

De afsprong van Van Gelder verliep niet helemaal perfect. De Waalwijker moest een kleine pas extra maken, hetgeen puntenaftrek opleverde. "Ik heb hier de minste puntenaftrek in de finale. Als die afsprong goed is, klopt het helemaal."

Van Gelder zag vooraf de Chinees Chen als zijn grootste concurrent. Dat bleek te kloppen. Neerleggen bij zijn nederlaag deed hij niet. "Nu is het brons, volgend jaar in Stuttgart moet het gebeuren."