SAO PAULO - Williams testrijder Alexander Wurz toonde zich de allersnelste tijdens de eerste vrije oefenritten voor de Grand Prix van Brazilië. De Oostenrijker toonde zich in de namiddag sneller dan collega-testrijder Anthony Davidson en Sebastian Vettel.

De allerlaatste vrije oefensessies op vrijdag leverden maar weinig verrassingen op. In de ochtend toonde Kimi Raïkkönen zich de allersnelste, maar de Fin kon die prestatie niet meer evenaren in de namiddag. Raïkkönen werd negende, ex-teamgenoot Wurz nam de eerste plaats over. De Oostenrijker was net iets sneller dan zijn collega-testrijders bij Honda en BMW-Sauber.

Achter Davidson en Vettel namen Jarno Trulli en Jenson Button de plaatsen vier en vijf in beslag. Pas dan volgde de eerste van de toppers. Michael Schumacher hield broer Ralf van de zesde plaats. WK-leider Fernando Alonso werd tiende.

Nederlanders Christijan Albers en Robert Doornbos zetten geen topprestaties neer. Albers werd 22ste in zijn Spyker MF1. Robert Doornbos eindigde de eerste dag op de voorlaatste plaats.