STEENWIJK - Erben Wennemars gaat het komend seizoen als vanouds voluit. Waar mogelijk start hij op de 500, 1000 en 1500 meter. In zijn achterhoofd speelt ook nog steeds het allrounden. "Ik ga me niet meer richten op één wedstrijd", zei Wennemars vrijdag, bij de presentatie van zijn nieuwe formatie TVM in Steenwijk. Vorig jaar deed hij dat, voor de Spelen van Turijn. "Dat is niets voor mij."

Trainen deed hij de afgelopen maanden voor de kortste afstanden, de 500 en 1000 meter. "Op de NK afstanden rijd ik straks mijn eerste 1500. Als ik me voor die afstand plaats voor de wereldbeker start ik daar ook. Het is niet zo dat ik van plan ben heel selectief met mijn krachten om te gaan."

Allround

Het allrounden speelt ook nog steeds in het achterhoofd van de tweevoudig wereldkampioen sprint, nota bene wereldrecordhouder op de kleine vierkamp. "Maar wanneer precies weet ik niet. Waarschijnlijk komt het volgend seizoen eerder aan de orde dan dit seizoen."

TVM

Tot 2008 schaatst Wennemars voor TVM. In 2010 zijn de volgende Olympische Spelen. "Ik weet niet of ik die haal. Op mijn leeftijd zou ik me belachelijk maken door te zeggen dat Vancouver mijn volgende doel is. Ik sluit ook niets uit. Over twee jaar zie ik wel hoe ik er voor sta."