ZURICH - Tennisster Amélie Mauresmo heeft zich donderdag afgemeld bij de Zürich Open. De als eerste geplaatste Française kampt met een schouderblessure. De Slowaakse Daniela Hantuchova, haar opponente in de kwartfinale, plaatst zich daardoor zonder te spelen voor de halve eindstrijd in Zwitserland.

"Er zit op twee plaatsen een ontsteking in die schouder. Ik voelde twee weken geleden al iets. Toch heb ik maar doorgezet om hier te kunnen starten. Dat is misschien niet zo slim geweest. Tegen Samantha Stosur kreeg ik steeds meer last, hoewel ik helemaal niet hard serveerde", zei Mauresmo. De Française trok zich twee weken geleden ook al terug bij het WTA-toernooi van Stuttgart. De Nederlandse Michaëlla Krajicek profiteerde toen van de opgave van de nummer één van de wereld.

De als vierde geplaatste Elena Dementieva overleefde donderdag in Zürich de tweede ronde niet. De Russische ging met 6-1, 6-4 onderuit tegen de Sloveense Katarina Srebotnik.

Ljubicic

Ivan Ljubicic heeft zich donderdag afgemeld voor het tennistoernooi van Lyon, dat maandag begint. De als eerste geplaatste Kroaat, nummer drie van de wereld, is volgens de organisatie geveld door een virusinfectie in de keel. Hij heeft hoge koorts en moet ten minste tien dagen uitzieken.