LONDEN - De Engelse voetbalbond (FA) onderneemt geen disciplinaire actie tegen Reading-spelers Stephen Hunt en Ibrahima Sonko. Afgelopen weekend raakte de eerste twee keepers van Chelsea, Peter Cech en Carlo Cudicini, geblesseerd aan het hoofd na duels met Sonko en Hunt.

Scheidsrechter Mike Reilly heeft in een gesprek met de FA bevestigd dat hij beide incidenten goed heeft gezien. De voetbalbond besloot daarop geen eigen onderzoek in te stellen. Chelsea had hier om gevraagd nadat coach Jose Mourinho verklaarde dat Cech blij moest zijn dat hij nog leefde.

Opzet

Cech staat waarschijnlijk een jaar aan de kant. Stephen Hunt heeft inmiddels zijn excuus aangeboden aan de keeper van het Tsjechische nationale team. De speler van Reading zei dat de het ging om een ongeluk en dat er geen opzet in het spel was. Zowel zijn club als de voetbalbond delen die visie.

De voetbalbond gaf wel waarschuwingen aan de spelers John Obi Mikel (Chelsea) en Andre Bikey (Reading). Volgens de voetbalbond gedroegen beide spelers zich onprofessioneel nadat ze allebei met rood van het veld gestuurd waren. Ook de fitnesscoach van Chelsea en de assistent-trainer van Reading kregen waarschuwingen voor onsportief gedrag.