AMSTERDAM - Fabien Barthez komt niet naar Chelsea. Dat heeft trainer José Mourinho gezegd. "Wij hebben een derde doelman nodig en ik denk niet dat deze rol bij de staat van dienst van Barthez past", verklaarde de Portugees woensdag tijdens de persconferentie na afloop van de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona. De Engelse club moet eerste doelman Petr Cech vanwege een schedelbasisfractuur een halfjaar missen.

Derde keeper Henrique Hilário verdedigde woensdagavond tegen Barcelona het doel van de Londenaren. Cech en zijn eerste vervanger Carlo Cudicini raakten zaterdag geblesseerd in de competitiewedstrijd tegen Reading. Cudicini is licht geblesseerd en keert naar verwachting snel terug in het team van Mourinho.

De Portugese trainer is tevreden over zijn twee reserves en zegt daarom niet op zoek te zijn naar een nieuwe eerste doelman. "Ik weet van Hilario en Carlo dat het twee uitstekende doelmannen zijn. Voor een buitenstaander is het daarbij niet eenvoudig om direct in dit elftal te stappen. We zijn daarom alleen op zoek naar een derde doelman."

Chelsea is volgens Mourinho deze week overspoeld met telefoontjes van zaakwaarnemers van keepers. Barthez kondigde twee weken geleden zijn pensioen aan, maar zijn manager zou de diensten van de 35-jarige Fransman hebben aangeboden.