AMSTERDAM - Juventus heeft zonder al te veel inspanning in de achtste finales van deCoppa Italia gewonnen bij Reggina. Wat voor de thuisploeg een kans betekendeom te imponeren tegen een grootmacht, was voor Juventus-trainer MarcelloLippi alleen een mogelijkheid om zijn sterren rust te gunnen. Het B-team vanJuve won met 2-0.

De zwartwitten uit Turijn traden onder anderen aan zonder Edgar Davids,Alessandro Del Piero, Pavel Nedved, Gianluigi Buffon. David Trézéguetspeelde wel. De Fransman maakte zijn rentree na lange afwezigheid door eenknieblessure.

Lesje

Reggina, zestiende in de Serie A kreeg een lesje effectief voetbal van deOude Dame. De ploeg was veruit het meest in de aanval, maar zag met ledeogen aan hoe Juventus uit enkele mogelijkheden het maximale haalde. Deeerste goal viel in de zeventigste minuut toen Marcelo Salas een strafschopverzilverde. De penalty was toegekend na een overtreding op GianlucaZambrotta.

Het duurde twintig minuten voordat de bezoekers weer gevaarlijk voor hetvijandelijke doel verschenen en ook die aanval leverde een goal op. MarceloZalayeta tekende voor de treffer. Tegenover deze wapenfeiten stonden drielevensgrote kansen voor Gianluca Savoldi en twee goede mogelijkheden voorMassimo Rastelli. De twee aanvallers van Reggina faalden echter voor hetdoel. De return in Turijn wordt afgewerkt op 18 december.