MADRID - Ruud van Nistelrooy wil met Jong Oranje aan de Olymische Spelen in Peking deelnemen. De spits van Real Madrid verklaarde dat tegenover Charles van Commenée. De technisch directeur van NOCNSF ontmoette Van Nistelrooy twee weken geleden tijdens het WK hockey in de Spaanse hoofdstad.

"Ruud vertelde me dat hij in 2008 graag met Jong Oranje naar de Olympische Spelen wil", verklaarde Van Commenée woensdag in het sportjournaal van Radio 1. Jong Oranje moet zich nog kwalificeren voor de Olympische Spelen. De formatie strijdt komende zomer bij het EK in eigen land om een plek bij de beste vier.

Jong Oranje bestaat uit voetballers jonger dan 23 jaar. Bondscoach Foppe de Haan mag drie oudere spelers naar de Olympische Spelen meenemen. De op dit moment 30-jarige Van Nistelrooy stelde zich tijdens het WK hockey kandidaat voor de vacature van dispensatiespeler.

Blij

De Haan was blij met de interesse van de spits die onlangs bij Marco van Basten voor het Nederlands elftal bedankte. "Als Ruud zo goed blijft, dan kunnen we hem goed gebruiken", stelde de trainer van Jong Oranje.

De Haan beschouwt de verklaring van Van Nistelrooy als goed nieuws voor de oudste Nederlandse jeugdploeg. Trainer Henk ten Cate van Ajax stelde vorig week nog dat Ryan Babel, Hedwiges Maduro en Urby Emanuelson voor Jong Oranje moeten bedanken.

Hij vindt dat de spelers te veel worden belast. Het trio zou voldoende internationale ervaring bij Ajax opdoen.