ISTANBUL - PSV heeft voor de Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray geen personele problemen. "Iedereen is fit", aldus trainer Ronald Koeman.

Dat de oefenmeester desondanks twintig spelers mee nam naar Istanbul had een bijzondere reden.

Koeman, lachend: "We hadden wat kleine pijntjes en wilden geen risico nemen. Daarbij is het in dit soort landen misschien leuker om niet alleen op de tribune te zitten. Vandaar dat we een extra speler mee hebben genomen."

Openingsfase

Als PSV woensdagavond tegen Galatasaray de openingsfase overleeft, geeft trainer Ronald Koeman zijn ploeg een goede kans om een resultaat weg te halen uit Istanbul. "Je weet dat Turkse ploegen altijd heel aanvallend beginnen. Door die fase moeten we heen. Daarna kan de ambiance zich ook tegen de thuisploeg keren", aldus de oefenmeester.

PSV heeft daarbij het geluk dat de Turkse landskampioen niet in het eigen Ali Sami Yen-stadion speelt. In dat onderkomen zitten de bloedfanatieke supporters van Galatasaray boven op een veld en kan het decor angstaanjagende vormen aannemen. Woensdag voetbalt de ploeg echter in het Olympisch stadion van Istanbul, waar een sintelbaan om het veld ligt. "Dat is toch wel anders", aldus Koeman.

PSV kan woensdag uitstekende zaken doen in Turkije. Bij winst is de ploeg al bijna zeker van de volgende ronde van de Champions League. Ook een gelijkspel is voor de Eindhovenaren een meer dan welkom resultaat. Koeman: "Alles behalve verliezen is voor ons goed."

Daarvoor dient PSV in ieder geval de openingsfase te overleven. "We moeten geconcentreerd spelen", zegt ook aanvoerder Phillip Cocu. "We weten in ieder geval wat we kunnen verwachten. Turkse ploegen spelen altijd vanaf het begin heel fanatiek."

Vermoedelijke opstelling PSV: Gomes; Kromkamp, Alex, Salcido en Reiziger; Mendez, Simons en Cocu; Afellay, Koné en Farfan.