AMSTERDAM - Spelers van Chelsea worden in het veld expres hard aangepakt door tegenstanders. Dat vindt aanvaller Didier Drogba. "Ik ben niet paranoïde, maar veel mensen zijn tegen ons", stelt de Ivoriaan in de Franse sportkrant L'Equipe van dinsdag. "Sommigen willen niets liever dan ons tegen de grond schoppen."

Drogba reageert in L'Equipe op het incident in de competitiewedstrijd tegen Reading, waarin Chelsea de doelmannen Petr Cech en Carlo Cudicini geblesseerd zag uitvallen. De twee moesten zaterdag naar het ziekenhuis nadat ze in botsing waren gekomen met een tegenstander. Cech werd door Reading-speler Stephen Hunt expres tegen het hoofd geschopt, meent Drogba. "Dit was geen ongeluk. Ik zag dat hij van plan was Petr te raken. Toen hij van het veld werd gedragen stond Hunt gewoon arrogant te lachen."

Drogba realiseerde zich echter pas na de wedstrijd hoe ernstig de blessure van de Tsjechische keeper was. "Als ik tijdens het duel had geweten dat Petrs leven aan een zijden draadje hing, dan weet ik niet hoe ik had gereageerd. Ik zal waarschijnlijk iets heel doms hebben gedaan."

Schedelbasisfractuur

Cech hield aan de botsing met Hunt een schedelbasisfractuur over en is minimaal een half jaar uitgeschakeld. Chelsea eist van de Engelse voetbalbond FA maatregelen tegen Hunt. Reservekeeper Cudicini mocht na een botsing met Ibrahima Sonko na een kort bezoek aan het ziekenhuis weer naar huis.

Eerder al verklaarde Khalid Boulahrouz zich te verbazen over de haat die tegenstanders jegens de Engelse landskampioen koesteren.