ZEIST - Jan Wegereef is zaterdag in de competitiewedstrijd Vitesse - Willem II (1-0) slordig omgegaan met zijn administratie. De scheidsrechter vergat de gele kaart van Vitesse-speler Youssouf Hersi te noteren op het wedstrijdformulier.

In blessuretijd van de tweede helft, bij een 1-0 voorsprong voor Vitesse, belette Hersi doelman Björn Sengier van Willem II opzettelijk de bal snel uit te trappen. Hij ging hinderlijk voor hem staan. Wegereef gaf geel wegens tijdrekken, maar noteerde de kaart niet in zijn boekje om Willem II niet nog meer tijd te ontnemen.

Na afloop was de scheidsrechter ontschoten dat hij Hersi geel had gegeven. Hij noteerde de kaart niet op het wedstrijdformulier. De afdeling competitiezaken heeft na overleg met Wegereef de fout hersteld. Hersi krijgt nu geel op basis van 'de derde registratie'.

Drukke week

De scheidsrechter gaat een drukke week tegemoet. Wegereef fluit dinsdag in de Champions League de wedstrijd tussen CSKA Moskou en Hamburger SV. Zondag leidt hij in de eredivisie de topper tussen AZ en PSV.