HOUTEN - Het verhaal over een mogelijke 'suikeroom' voor Feyenoord is volledig uit de lucht gegrepen. Dat zegt Peter Eijman, woordvoerder van het softwarebedrijf Davilex uit Houten.

De oprichter en directeur van deze firma, Steven Rottier, zou volgens recente berichten in de media de nieuwe sterke man bij de Rotterdamse volksclub worden, als opvolger van de veel bekritiseerde preses Jorien van den Herik.

"Niets van waar. Wij weten helemaal van niets. Dit is zowel voor de heer Rottier als voor Feyenoord een heel vervelende en kwalijke zaak. Ook ons bedrijf Davilex ondervindt hiervan onnodige schade. We hebben nog geen idee hoe en wie dit bericht de wereld in heeft geholpen. Dat onderzoeken we nog", zei de verontwaardigde Eijman, directeur van Voordeelshop, een van de bedrijven van Rottier.

Politie

Eijman: "Ik ben het hele weekeinde bezig geweest met deze betreurenswaardige zaak. Ik hoop dat we snel duidelijkheid kunnen krijgen hoe dit heeft kunnen gebeuren. De politie hebben we nog niet ingeschakeld. Er zijn nog geen bedreigingen binnengekomen. Maar het zou kunnen dat we alsnog naar de politie stappen als we daartoe aanleiding vinden in ons eigen onderzoek. Het hele verhaal slaat werkelijk nergens op."

Voetbal Insite

In het RTL-televisieprogramma Voetbal Insite viel de naam van Steven Rottier voor de eerste keer. Deze internetondernemer zou over veel geld beschikken en een zwak voor Feyenoord hebben. In de jeugd voetbalde de 38-jarige inwoner van Ridderkerk voor Feyenoord en Excelsior. Als hoofdsponsor van De Graafschap bouwde Rottier al enige bekendheid op in het betaalde voetbal. De voorzitter van de eerstedivisieclub bevestigde in het weekeinde dat zijn belangrijkste geldschieter ook belangstelling voor Feyenoord heeft.

Rottier kwam zelf nog niet aan het woord. Maandag hield hij zich eveneens onbereikbaar, zelfs voor zijn naaste medewerkers. "Ik heb hem in het weekeinde nog wel hierover gesproken", liet Eijman weten. "Hij maakte een verbolgen indruk. Het klopt dat hij Feyenoord een warm hart toe draagt. Dat weet iedereen binnen onze bedrijven. Maar hij zal zeker niet als suikeroom binnenkomen bij Feyenoord. Die term werpt hij ver van zich af."

Commotie

De directie van Feyenoord reageerde maandag nuchter op de commotie rond de vermeende topfinancier. "We hebben alles voor kennisgeving aangenomen", liet algemeen directeur Chris Woerts weten. "We hebben altijd gezegd en zeggen het nu weer: iedereen die een goed plan heeft met Feyenoord is van harte welkom om te komen praten. Maar dat doen we niet via de media. De heer Rottier ken ik niet. Maar volgens mij is hij nooit lid van Feyenoord geweest."

Woerts: "Voor ons is deze zaak nu van de baan. We gaan ook geen onderzoek doen hoe dit verhaal is ontstaan. Je moet nooit de boodschapper de schuld geven. Onze voorzitter neemt hetzelfde standpunt in. Hij was ook wel verbaasd over deze berichten, omdat hij eveneens van niets wist. Ach ja, voor speculeren moet je op de beurs zijn."